Osobní stránky výtvarnice a spisovatelky

Parní lokomotiva a továrna na vagóny

28.04.2024 08:14

PARNÍ LOKOMOTIVA A TOVÁRNA NA VAGÓNY

Plnou parou do další pohádkové knihy o parní lokomotivě!

Připravujeme knižní publikaci o naší mašince Matyldě. Příběh byl inspirován skutečnou parní lokomotivou, která sloužila v Novém Jičíně. Když přišla doba modernizace, mašinku si odkoupila naše továrna Vagonka Studénka. V „továrně na vagóny“ sloužila Matydla dál jako posunovací. O tom, co všechno v továrně zažila, se dočtete v této knize, kterou právě připravujeme do tisku.

Krásnými ilustracemi knihu doplnila úžasná ilustrátorka a moje dlouholetá kolegyně Irena Lachoutová a patří jí velké DĚKUJI! Příběh parní lokomotivy, který jsem nosila roky v hlavě, namalovala přesně podle mé představy. Naprosto úžasné ilustrace, které pohladí a chytí za srdce všechny milovníky parních lokomotiv!

Chtěla bych moc poděkovat partnerům tohoto projektu. Jsou to:

ŠKODA VAGONKA, a.s., která je přímým pokračovatelem tradice výroby osobních kolejových vozidel založené dne 12. 12. 1900 firmou Staudinger Waggonfabrik A.G. ve Studénce. Dále Moravskoslezský kraj a naše město Studénka. Člověkem, bez kterého bych se neobešla v realizaci projektu, je pan Radek Podstawka, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

Na knihu se můžete těšit začátkem letošních letních prázdnin!

  

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode